Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Versenyek az iskolai könyvtárban a 2016/2017-es tanévben

Kategória: info Megjelent: 2016. szeptember 26. hétfő Írta: admin

Ebben a tanévben is van lehetőség az érdeklődő diákoknak az iskolai könyvtárban különböző könyvtár használati és olvasási versenyeken részt venni. A 7-8. osztályosok a legnagyobb országos könyvtárhasználati versenyre a Bod Péter versenyre jelentkezhetnek. A verseny elsősorban a gyors információkeresést és a jó szövegértési kompetenciát kívánja meg a jelentkezőktől. Az elmúlt években több alkalommal is megyei 1. helyen végeztek iskolánk tanulói. Idén is már vannak jelentkezők a versenyre és remélhetőleg hasonlóan szép eredményre számíthatunk tőlük.

Néhány éve a Kaposvári Egyetem indított általános iskolásoknak olvasási versenyt.Legutóbb a a jelenlegi 6. osztály csapata országos 10. helyezést ért el ezen a versenyen igen szoros versenyben Csukás István könyveinek feldolgozásával. Ebben a tanévben a 4.A osztály csapata Bosnyák Viktória könyveit kezdte el olvasni és várják az első feladatlapot. A versenyre való készülésben a tanító nénik aktív közreműködése is nagyon sokat segít.

Október az „Iskolai könyvtárak világhónapja”. Ebben a hónapban hagyományosan a napközis csoportoknak tartunk a könyvtárban játékos könyvtári vetélkedőt, amelyen kisebb csoportokban vesznek részt és oldanak meg érdekes könyvtári feladatokat.

Megalakult az iskolai könyvtárban idén a „Kis könyvtárosok köre” elsősorban az 5-6. osztályos tanulók részvételével. Ők már most elkezdhetnek készülni a Bod Péter versenyre és sokat segítenek a könyvtári munkálatokban, így hamarosan a könyvtáros igazi értő segítőivé válnak.

A 2.b osztály kéthetente Olvasókörön vesz részt, ahol könyvtári ismereteket tanulhatnak és a korosztályuknak megfelelő mesekönyveket fogunk közösen feldolgozni. A „Tudásbajnokság” kis nyelvész versenyére is készülünk velük az év során.

Minden tanuló részt vehet az októberben induló AZOLO olvasási versenyen. A részleteket az érdeklődő tanulók a könyvtárban személyesen megismerhetik és plakátokon is tájékozódhatnak a játékról. Minden könyvtári verseny ingyenesen biztosított a gyerekeknek, így mindenkit szeretettel várunk, akik még szeretnének jelentkezni.

Októbertől minden osztály évente több alkalommal is részt vesz könyvtári tanórán, ahol könyvtári ismereteket tanulnak és fejlesztik könyvtárhasználati képességeiket. A felső tagozatosokkal informatika órákon a könyvtárinformatika témakört dolgozzuk fel, az alsó tagozatosok magyar nyelv és irodalom órák keretében vesznek részt könyvtári foglalkozásokon.

Találatok: 1732