Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Ünnepváró programok

Kategória: info Megjelent: 2016. december 17. szombat Írta: admin

Az adventi időszak a karácsonyi készülődés jegyében zajlik iskolánkban.  November végén a gyerekek az osztályokban, a szülők és a nevelők pedig kézműves délutánon, vagy otthon készítették el a sok szép karácsonyi díszt és az ötletes, kedves ajándékokat, amelyeket az adventi jótékonysági vásáron árusítottak közösen a város Fő terén a szülők és intézményünk pedagógusai. Az adományokból összegyűlt bevétel a Széchenyi István Általános Iskola Tanulóifjúságáért alapítványt gyarapította. Köszönjük szépen mindenkinek a támogatást iskolánk diákjai nevében.  

Tanulóink és nevelőink az elmúlt hetekben az Országos Mentőszolgálat "Legyen plüss maci minden mentőautóban!" felhívására gyűjtött kis plüssmackókat december 9-én átvitték a siófoki mentőállomásra. A mentőállomás dolgozói hálájukat kifejezve rögtönzött mentőautó bemutatót is tartottak számukra, ahol még szirénákat is megszólaltathatták. 

Iskolánk tanulóiból az advent idejére alakult angol kórusunk diákjai angol nyelvű karácsonyi dalokat adtak elő a Fő téren megörvendeztetve az összegyűlt ünneplő hallgatóságot.

December 13-án, Luca napján a 3. b osztály szerzett kellemes meglepetést tanuló közösségünknek egy hagyományos népi „Lucázással”. Kis műsorukkal felelevenítették a régi magyar Luca napi „kotyolást”. Luca napjának hajnalán a gyerekek körbejárták a házakat, és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést és jószágszaporulatot ígértek kisebb ajándékokért cserébe.

December 19-én iskolánk gyermekkara és pedagógus kamarakórusa gyönyörű, lélekemelő karácsonyi összeállításával - zongora és gitárkísérettel - vár minden kedves érdeklődőt szeretettel a római katolikus templomba karácsonyi hangversenyére. 

Ünnepváró programjaink záró rendezvénye december 21-én, - az utolsó tanítási napon a  4.a osztály karácsonyi műsora lesz. 

 

Találatok: 3910