Hírdömping a Kiliti iskolarészből!

Kategória: info Megjelent: 2017. május 14. vasárnap Írta: admin

Májusi hírek Kilitiről...

Húsvéti újrahasznosítás

Húsvétra a kiliti diákok az újrahasznosítás jegyében készítettek díszeket, melyeket a bejárat mellett állítottunk ki. Minden felsős osztály egy-egy PET-palackot, tojástartót és műanyag poharat használt fel a műalkotáshoz.

 


M4 sportriportere Kilitin

Iskolánkba látogatott az M4 egyik sportriportere. Tihany Viktort másfél órán keresztül kérdezgették a felsős diákok. Főként a riporteri munka rejtélyei, nehézségei és érdekességei érdekelték őket, de szóba került az olimpia és a labdarúgó EB is. 


József Attila szavalóverseny

Iskolánk kiliti tanulói közül idén hárman indultak a József Attila szavalóversenyen. Az elődöntőn Kaposváron Bán Zsófia (5.a), Keller Emese (5.b) és Csapó Virág (7.a) vettek részt. Keller Emese jutott tovább a megyei döntőbe, és második helyezést ért el a Balatonszárszón április 11-én megrendezett versenyen. Gratulálunk Emesének és felkészítő tanárának, Balogh Veronikának.

Siófok városi szavalóversenyén is Keller Emese, valamint testvére Keller Bendegúz (4.o.) képviselték iskolánkat április 11-én délután a Kálmán Imre Kulturális Központban.

 

Költészet napja 2017 - Szárszó TV


Földrajz verseny

"Barangoljuk be a világot virtuálisan" címmel hirdetett regionális földrajz versenyen iskolánk két diákja, Vidák Kevin Gusztáv és Takács Patrik 4. helyezést ért el. Három online forduló után a döntőt a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központban rendezték meg, ahova 10 csapat kerülhetett be. Diákjaink szép eredménnyel zárták a versenyt.

Gratulálunk a két nyolcadikos tanulónak és felkészítő tanáruknak, Jakab Anitának.


Színházi előadás Veszprémben

Az ötödikes tananyag egyik fontos témája A Pál utcai fiúk. 50 ötödikes diákkal utaztunk Veszprémbe április 24-én, hogy megnézzük a regényből készült musicalt. A gyerekek érdeklődően figyelték a 2 órás darabot. A színészi játék és az interpretáció is fantasztikus volt.

 

Találatok: 8175