Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Egészség- és sportnap az iskolában

Kategória: info Megjelent: 2017. október 25. szerda Írta: admin

Az iskola tanulói részére a Széchenyi István Általános Iskola Tanulóifjúságáért Alapítvány közreműködésével és a Siófoki Önkormányzat pályázati támogatásával valósulhatott meg a következők szerint az Egészég- és Sportnapunk:

Résztvevők száma: 310 tanuló, 32 pedagógus, külső meghívottak,

Célunk volt tanulóink figyelmét felhívni az egészséges életmódra, a helyes táplálkozás fontosságára egészségünk megőrzésére.

A reggeli megnyitó iskolánk tornatermében volt, ahol az RG-s lányok nyitották meg gyakorlatukkal a napot. A megnyitót követően kettéváltak az alsó tagozatosok és a felső tagozatosok. A kicsik maradtak a tornateremben lányok ritmikus sportgimnasztikára, a fiúk erőnléti edzésre. A nagyok mentek az ebédlőbe az S-FOOD előadására, pástétomok, saláták kóstolójára. A tervezett időtartam után a tagozatok helyet cseréltek és a felsős lányok RG-ztek, a fiúk kondíciójukat erősítve ügyességi feladatokat végeztek akadálypályán, az alsós tanulóink pedig az ebédlőben kóstoltak, „okostányért” elemeztek.

Ezek után izgalmas és mozgalmas feladatok, helyszínek várták tanulóinkat pontos forgatókönyv szerint ( a program beosztása mellékelve ).

A különböző helyszíneken nemcsak pedagógusaink készültek különböző feladatokkal, hanem sikerült megnyernünk külsős szakembereket, egyesületek képviselőit, akik vállaltak ezen a délelőttön feladatot.

Beosztás szerint keresték fel az évfolyamok a helyszíneket, állomásokat.

Tiszta kezek: Védőnőnk segítségével a helyes kézmosás és a helyes fogmosás lépéseit ismételték, tanulták meg tanulóink.

Vitorlázás: Pomucz Tamás volt ezen állomás kapitánya és mesélt a gyerekeknek a Balatonról, a vitorlázás örömeiről, kalandjairól kisfilm segítségével.

Kozmetikus: Gazdag Anett kozmetikus vállalta a lányokkal való foglalkozást a helyes arctisztításról, arcápolásról.

Pin-pong: Szőnyi Péter jött el hozzánk és koordinálta a fiúk játékát a felállított ping-pong asztalok mellett.

Sakk: Birkás Kinga és segítője mutatta meg a gyerekeknek a sakkozás alapjait játékos feladatokon keresztül és ki logikai játékokat is kipróbálhattak.

Mi van a tányéron?: Ami nem más, mint vakon kóstolás, a zöldségek és gyümölcsök felismerése ízlelés alapján. Mindig nagy sikert arat tanulóink körében, melyet most pedagógus kolléganőnk irányított.

Recept-teszt: A hozzávalók kivetített képeiből kellett új saját ötletből receptet alkotni és az elkészítés módját csoportmunkában papírra vetni. A legjobbat igyekszünk a tankonyhánkban megvalósítani technika óra keretében.

Sportforgó: A tornateremben évfolyamonként több csapat ügyességi, mozgásos feladatokkal küzdött meg, sok-sok vidám percet szerezve egymásnak és maguknak.

Ételpiramis: Az első három évfolyamnak a délelőtt vége felé ételpiramist kellett készítenie csoportmunkában hozott reklámújságok képeiből, amely a helyes táplálkozást mutatja be. Az elkészült munkákat az iskola aulájában kiállítottuk.

Zenés rejtvény: Alsó tagozatos gyerekeknek készült ez az állomás, hogy a versek, mondókák segítségével tudják a vitaminokat, zöldségeket, gyümölcsöket megnevezni, rögzíteni. Gitár kísérettel pedagógus kollégánk egy dalt is megtanított a piciknek.

A délelőtt folyamán minden osztály kapott egy tálca gyümölcsöt, illetve magvakat, melyeket közösen fogyaszthattak el az osztályok, megismerve az őszi gyümölcsöket, olajos magvakat, az egészségesebb nassolnivalókat.

Minden helyszínen megvalósultak a foglalkozások, és örömmel tapasztaltuk, hogy a külsős meghívott vendégeink is jól érezték magukat, szívesen foglalkoztak diákjainkkal.

Sikerült ezen a délelőttön megint megmutatni tanulóinknak az egészség és a mozgás fontosságát, annak változatos területeit. A sikerre való tekintettel már vannak ötleteink a következő rendezvényünkre, hogy mi mindennel lehetne még a gyerekeket megismertetni, megkínálni.

Az eseményen készült képek a Galériában.

Találatok: 2821