Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Színház látogatás, Koldus és királyfi

Kategória: info Megjelent: 2014. február 23. vasárnap Írta: admin

Iskolánk tanulói vasárnap Székesfehérvárra utaztak és a papírgyűjtési pénzből színházlátogatást tettek. A Vörösmarty Színházban nézték meg a Koldus és királyfi c. musicalt, melyről az alábbi élménybeszámolókat írták diákjaink:

 

 Koldus és Királyfi

Február 23-án vasárnap Székesfehérvárra látogattunk el egy nagy busszal a Vörösmarty Színházba, hogy megnézzük a Koldus és Királyfi című előadást. Az előadás előtti időben izgatottan vártunk a gyönyörű színház előterében, míg a nézőtérre be nem engedtek minket.

Az előadás arról szólt, hogy Angliában megszületett a koldus és a királyfi, így a szegényebbeknél és a gazdagabbaknál is nagy volt az öröm. A király meghalt és a fiát kellett megkoronázni. A koldust nem szerette az apja, ezért lopni küldte és elzavarta otthonról. Az öreg király fia behívatta a szegény ember fiát és szerepet cseréltek. Így az öreg király fia látta milyen sorsa van a szegényeknek, és a koldus Anglia királyságát vezette. A koldus végül a királyfi tanácsadója lett.

Ez a musical nagyon szórakoztató és érdekes volt. Szerintünk mindenkinek nagyon tetszett, még a kisebb gyerekeknek is. A történet legfőképpen arról szól, hogy hogyan lesz koldusból királyfi, és mi történik, ha az ember helyet cserél egy másik emberrel. A történet tanulsága, hogy ne adjuk fel álmainkat.

Várszegi Nóra Anna és Herczeg Júlia 4. osztály

 

Koldus és királyfi - színházi előadás

2014. február 23-án vasárnap a Vörösmarty színházba látogattunk el busszal, hogy megnézzük a Koldus és királyfi című előadást. A mű elején megszületik Edward és egy koldus. Az öreg király meghal, ezért a fiára hagyja a trónt. A koldus könyörtelen apja nem szereti fiát, ezért elzavarja otthonról. Edward behívja magához a koldust és egy kis időre szerepet cserélnek. Végül így lesz koldusból királyfi.

Nekem ez a mű nagyon tetszett. A kedvenc részem az volt, amikor a koldusok táncoltak. A tanulsága, hogy ne adjuk fel vágyainkat.

Herczeg Sára 6.a osztály

 

Színházlátogatás

A Széchenyi István Általános Iskola 6. évfolyam tanulói múlt vasárnap színházlátogatáson vett részt, Csepreginé Kovács Zsóka néni és Szollár Ildikó néni vezetésével. Amikor az iskolában megtudtuk, hogy elmegyünk színházba, mindenki nagyon örült neki és szívesen mentünk is. Nagyon jó, hogy az iskolában sok ilyen programot szerveznek nekünk még hétvégére is a tanárok. A buszon is nagyon jól éreztük magunkat, Zsóka néni még sütit is sütött. A színház Székesfehérváron volt. A darab, amit játszottak izgalmas és szórakoztató volt számunkra. Jól éreztük magunkat és máskor is szeretnénk menni.

Klabuzai Nikolett és Molnár Zsófia 6.b

Találatok: 4232