Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Sport- és egészségnap

Kategória: info Megjelent: 2016. október 09. vasárnap Írta: admin

Ebben az évben hagyományos rendezvényünk az egészségnap ebben a tanévben kicsit rendhagyó volt az előző évekhez képest. Amerikai cserediák vendégeink és kísérőtanáraik is aktívan részt vettek a témanap mozgalmas programjain. A programok egy része eredetileg szabadban lett volna megrendezve, de a kedvezőtlen időjárás sajnos közbeszólt.

 A diákokat reggel igazgatónő Vincze Judit köszöntette, majd Juhász Katalin tanárnő ismertette a nap programkínálatát az izgatott gyereksereggel, akiknek jókedvét és tettrekészségét nem tudta elvenni a borongós, esős idő sem és izgatottan várták mi következik.

A sport és egészségnap az alsó tagozatosoknak kalandos akadályversenyt jelentett különböző állomásokon keresztül. Az akadályverseny előtt Szabó Gábor vezényszavaira reggeli tornára gyülekeztek a kicsik az aulában, hogy éberen, frissen induljon ez a vidám nap. Az osztályok minden állomáson kaptak pár szem finom gyümölcsöt és borítékba zárva egy találós versikét, amely elvezette őket a következő állomásra. Az akadályverseny végén a gyümölcsökből finom és egészséges saláta készült az osztályokban a tanító nénik irányításával.

A felső tagozatosok programja sem volt kevésbé érdekes és változatos, mint a kisebbeké. Ők is menetrend alapján, menetlevéllel a kezükben végigjárták a felsős akadályverseny állomásait. Az állomások az egészséges életmód jegyében ismertették meg a tanulókat az egészséges táplálkozással, a mozgás fontosságával, az egészség megőrzésének kérdéseivel. Következzék egy kis ízelítő a felsősök programjából, amelyen az amerikai diákok is részt vettek és siófoki társaikkal együtt remekül érezték magukat. A”Mi van a tányéron” állomáson ételkóstoló várta a csapatokat, a „Vészhelyzet” állomáson Bánhidiné Bakonyi Edit védőnő az életmentés, az újraélesztés módozatait mutatta be gyakorló bábun, még „ételpiramist” is készíthettek saját kezűleg. Forgószínpadszerűen elóször az 5-6. osztályosok, majd a 7-8. osztályosok részt vettek a „Mozdulj” sportvetélkedő játékos sorversenyein az osztálytársak kitartó bíztatása, szurkolása mellett. Délután, Probszt Erika Magdolna, klinikai szakpszichológus, a kamaszkorról, a serdülőkorban előforduló problémákról, azok kezeléséről szóló, interaktív előadást tartott, továbbá a családsegítő központ munkatársai, az internetezés veszélyeiről tartottak előadást a diákoknak, ahol a tanulók kérdezhettek, beszélgethettek ezekről az életkorukból fakadóan őket nagyon közelről érintő témákról.

Találatok: 2348