Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Zircen Jártunk 2021. október 1-jén a hatodik évfolyammal

Kategória: info Megjelent: 2022. február 21. hétfő Írta: admin

Zircen Jártunk 2021. október 1-jén a hatodik évfolyammal

 

Pályázat keretében ismét lehetőségünk volt, és eljutottunk a hatodik évfolyam tanulóival Zircre a Bakonyi Természettudományi Múzeumba és a Zirci Arborétumban is sétálhattunk.

Reggel indultunk busszal Zirc irányában és jó hangulatban de párás, ködös reggelben volt részünk.

Ahogy elhagytuk kedvenc Balatonunk vonzáskörzetét, a pára és köd felszállt az utunkról is, napsütéses idő fogadott a Bakony térségében. Zircre érkezve a főtéren sétáltunk egy kicsit, majd a Bakony Múzeumba vártak minket előre foglalt időpontra. Tárlatvezetéssel tekinthettük meg a kiállítási tárgyakat, élőhelyeket. Hatalmas élmény volt a tanulóknak, mivel természetismeretből pont ezt az anyagrészt tanulják hetek óta. Rácsodálkozások, felismerések történtek, hogy ami tankönyvben képen szerepel és írásban, azok az élőhelyek, növények, állatok a való nagyságban megtekinthető. A tárlatvezető érdekességeket is megosztott a kiváncsiskodó gyereksereggel. Az őslények, a kitömött emlősök, madarak, de az ásványkiállítás is hihetetlen élménnyel gazdagította a kisdiákokat.

 

A múzeum látogatása után átsétáltunk az arborétumba, ahol a Bakony növényzetével ismerkedtünk a való életben, platánokat, fenyőféléket, cserjéket és a gyepszintet is megfigyelve.

Sajnos hamar letelt a kirándulás ideje és indulnunk kellett vissza Siófokra. A buszon beszélgetve énekelve telt az utazási idő.

Rengeteg ismerettel és tapasztalással töltötte fel ez a nap a hatodik évfolyam gyermekeit és tanárait egyaránt.

 

Találatok: 641