Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Határtalanul - Horvátország

Kategória: info
Megjelent: 2022. június 08. szerda
Írta: admin

Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomába eredtünk Horvátországba.

Április 23-án, szombaton reggel indultunk iskolánk parkolójából útra. Elsőként a várdaróci tájházat látogattuk meg, ahol megismerhettük a baranyai magyarság hagyományait. Ezt követően egy sétát tettünk a Kopácsi-Rét Nemzeti Parkban. A modern látogatóközpontban egy kiállítás keretén belül megismerkedhettünk a nemzeti parkkal, majd fapallókon sétát tettünk a mocsaras terület felett. Következő állomásunk Eszék volt, ahol felkerestük az óvárost és annak főterét, a templomot, és a Krisztus feszületet. Innen a belváros felé sétáltunk, a főtéren megtekintettük a Szent Péter és Pál Nagytemplomot és a főbb nevezetességeket. Kiskőszegre indultunk ezután, ahol a zarándokhelyként működő emlékparkot tekintettük meg a Julka nevű partizánnő szobrával. Innen szép kilátás tárult elénk a Dunára. Utolsó állomásunk aznap Csúza volt. Itt nem csak a szállásunk, hanem Ács Gedeon, Kossuth Lajos tábori lelkészének szobra is várt még ránk. A szállásunkat este 7 óra tájban foglaltuk el, a vacsora elfogyasztása után pihenni tértünk.

Másnap reggeli után indultunk Vukovárra, ahol a délszláv háborúk egyik ikonikus városát ismerhettük meg. Onnan az újlaki várhoz és templomhoz vezetett utunk. Megtekintettük Kapisztrán Szent János, nándorfehérvári csata ismert alakjának az ereklyéit a templomban. Ezután ellátogattunk a sokat szenvedett Ovcsarára, az emlékhelyre. Szentlszlóban a délszláv háborúról emlékeztünk meg a helyi emlékhelynél. Este visszatértünk előző napi szálláshelyünkre, a vacsorát aznap is ott fogyasztottuk el.

Összepakolás után végleg elhagyva a szálláshelyünket városnéző sétára indultunk Zágrábba, a horvát fővárosba. Meglátogattuk a Káptalandombon emelt székesegyházat, benne a Szent István kápolnával. Innen átsétáltunk a Felsővárosba, ahol előbb a Jellasics-teret, majd a dombon felsétálva a Szent Márk-teret láthattuk. A felvonók melletti lépcsőkön visszatértünk a városmajorba. Tengerparti szállásunkat este elfoglalva megvacsoráztunk, majd nyugovóra tértünk.

Reggeli után a Tersattoi Mária búcsújáró templom kápolnájába léptünk, majd felsétáltunk Tersatto várába. Innen a tersattói lépcsőkön mentünk lett, és megismerkedtünk Fiume történelmi belvárosával, a korzón található Óratoronnyal, a kikötővel, piaccal. Ezt követően Abbáziába mentünk, egy hajókiránduláson vettünk részt az Adrián, egy hosszú sétát tettünk a híres, sziklába vájt sétányon. A szállásra fáradtan érkezve vacsoráztunk, majd eltettük magunkat másnapra.

Reggel összepakoltunk, elhagytuk a szállást a reggeli után. Varasdra látogattunk, a barokk belvárosban egy sétát tettünk. Csáktornyán is sétáltunk, a csáktornyai várnál. Elsétáltunk a Szent Jeromos szlavóniai származású szentünk szobrához, a Zrínyi fához, Zrínyi teljes alakú szobrához, majd elindultunk haza. Késő délután érkeztünk vissza iskolánk parkolójába.

               

Beiratkozás

Kategória: info
Megjelent: 2022. április 12. kedd
Írta: admin

Kele utca:

Asztalos utca (Kiliti):

Beiratkozás a 2022-2023. tanévre

Kategória: info
Megjelent: 2022. február 21. hétfő
Írta: admin

Beiratkozás a 2022-2023. tanévre

 

Kele utcai iskolarész bemutatója

 

Kiliti iskolarész bemutatója

 

További információk feltöltés alatt...

Hittan

Kategória: info
Megjelent: 2022. április 12. kedd
Írta: admin

Tisztelt Szülők!

 

A 2022/2023. tanévben iskolát kezdő, 1. évfolyamos kisdiákok szüleinek, valamint a már iskolába járó felsőbb évfolyamos tanulók szüleinek nyilatkozniuk kell, hogy gyermekük hit- és erkölcstan vagy etika oktatásban részesüljön az iskola keretei között. 

A 22/2013 (III.22.) EMMI rendelet értelmében erről az iskoláknak tájékoztatniuk kell a szülői közösséget. Ehhez nyújtunk segítséget az alábbi tájékoztató anyagokkal.

 

Az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek listáját az alább megtalálható 2. sz. melléklet tartalmazza.

 

Iskolánkban az alábbi egyházi jogi személyek vállalják a 2022/2023. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését az előző évekhez hasonlóan:

Magyar Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, HIT Gyülekezete, Buddhista vallási közösség

 

Ehhez az alábbi tájékoztató anyagokat tudják megtekinteni, mely megkönnyítheti döntésüket.

Amennyiben nem egyházi felekezetet választ gyermekének, úgy a tanuló etika oktatásban részesül.

 

Egyházak tájékoztató felületeinek elérhetősége:

Katolikus hitoktatás:https://www.youtube.com/watch?v=tOubkG0-ddI&ab_channel=Fel%C3%BCgyel%C5%91s%C3%A9gBp-iRkHitoktat%C3%A1si

 

Református hitoktatás: https://reformatus.hu/hittan/gyik.html

 

Evangélikus hitoktatás: https://youtu.be/gEhcjHVV0Qw

 

Buddhista hitoktatás: https://www.tkbe.hu/elkotelezett_buddhizmus/hittan-es-erkolcstan-oktatas

 

A Hit Gyülekezete hitoktatás:  www.hiteserkolcstan.hu

 

2. sz. melléklet

Nyilatkozat

 

A csodák palotájában járt a hatodik évfolyam novemberben..

Kategória: info
Megjelent: 2022. február 21. hétfő
Írta: admin

A csodák palotájában járt a hatodik évfolyam novemberben..

 

Budapestre kirándult az iskolánk hatodik évfolyama, hogy csodát keressen és tanuljon. Tanuljon jelenségekről, érdekességekről, kísérletekről a fizika és törvényszerűségek világában.

A Csodák Palotája egy olyan hely, ahol látványos, izgalmas, érthető és átélhető programok segítségével mutatja be a természet törvényeit, valamint betekintést nyerhetünk a fizika rejtélyes világába. Ennek lehetett részese a mi 6. évfolyamunk!

Fergeteges élményben volt része minden diákunknak, az interaktív fizikai kísérleti előadáson ugyanúgy, mint az eszközök kipróbálásakor.

Megfogadtuk, megyünk jövőre is…