Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

"San Francisco utcáin"

Kategória: info Megjelent: 2014. május 08. csütörtök Írta: admin

Életre szóló élményekkel tértek haza az Egyesült Államokból azok a siófoki diákok, akik a kaliforniai Walnut Creek és Siófok testvéri kapcsolatának jegyében indult diákcsere program részeseként repülték át az óceánt. Áprilisban tizenegy Széchenyis diák, köztük a kiliti tagiskola tanulói ismerkedhettek meg Walnut Creek-kel és a környék látványosságaival.

 Walnut Creek éppen olyan, mint a filmekben látható tipikus amerikai kisvárosok, rendezettek porták, csodás zöld környezet. Az ottaniak nagyon lelkesen ápolják a testvérvárosi kapcsolatot – mesélte az Amerikát megjárt csapat. A 11 siófoki fiatalt és 3 kísérőtanárukat a tavaly szeptemberben Siófokon járt Walnut Creek-i diákok és tanárok látták vendégül saját otthonaikban, a találkozás így már közel sem volt olyan szégyenlős, mint fél éve Magyarországon, amikor először találkoztak egymással a tinik. A 14 fős magyar csapat járt Santa Cruzban, a Csendes-óceán partján fekvő fürdővárosban, sőt a közelben lévő Mistery Spot nevű helyen is. A turistalátványosság arról híres, hogy ez az a hely, ahol nem érvényesülnek a gravitáció szabályai, de legalább is érzéki csalódások tévesztik meg a látogatókat például azzal, hogy a lejtőn látszólag nem lefelé, hanem felfelé gurulnak a tárgyak. 

Hatalmas élmény volt persze San Francisco is, ahol a város jellegzetes villamosával, a cable car-ral utazott a csapat, a kétéltű, kacsa járatnak hívott járgánnyal pedig nem csak a szárazföldről, hanem a vízből is megcsodálhatták a kaliforniai nagyvárost. – Egy érdekességbe is belecsöppentünk.  San Francisco baseball csapata, a Giants éppen ott jártunkkor játszotta a szezon idei első mérkőzését. A stadion környékén rengetegen voltak, érdekes volt látni, hogy déli 12 órakor csak úgy özönlöttek az emberek az arénába – idézte fel az élményt Kálmán Imréné, a gyerekek egyik kísérőtanára, aki arról is beszélt: ellátogattak a Walnut Creek-i városházára is, ahol Kristina Lawson, a település új polgármestere köszöntötte őket, aki magyar felmenőkkel bír: édesapja Budapesten született. A amerikai városvezető nő reményét fejezte ki, hogy a két város 1991-óta tartó kapcsolatának intenzitása a jövőben is megmarad. Ez minden bizonnyal így is lesz, hiszen az ősszel ismét Siófok, azaz helyi diákok látják vendégül amerikai társaikat.

Találatok: 2482