Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Üdvözöljük honlapunkon!

Fejlesztések az iskolai könyvtárban

Kategória: info Megjelent: 2016. december 17. szombat Írta: admin

Intézményünk iskolai könyvtára a Tinta Kiadó Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatát megnyerve 30 000 Ft értékű könyvvel gyarapíthatta állományát.  A pályázaton nyert kiadványok elsősorban értékes magyar és angol nyelvű szótárak, pedagógiai segédkönyvek és a magyar nyelv tanítását segítő kézikönyvek, feladatgyűjtemények.  Szintén ebben az évben, a Könyvtáros tanárok Egyesületének pályázatán elnyert - a könyvtári dokumentumok elektronikus katalógusban való feldolgozását és kölcsönzését biztosító - integrált könyvtári rendszer is került az iskolai könyvtárba, ami a könyvtárhasználati ismeretek korszerű oktatásának, a könyvtári tájékoztatásnak és a könyvtári állományról való naprakész adatszolgáltatásának elengedhetetlen feltétele.

Az iskolai könyvtár gyűjteménye a gyerekek nagy örömére a nevelők, szülők, nagyszülők, a diáktársak önkéntes adományai révén is folyamatosan gyarapodik. Iskolánk pedagógusai rendszeresen ajándékoznak önzetlenül az iskolai könyvtár részére kiváló állapotban megőrzött, hasznos és értékes könyvajándékokat, de érkeztek már nagy számban videokazetták, diafilmek, CD-k és ifjúsági folyóiratok is. Jótevőink fáradságot nem kímélve hozzák önzetlenül  a sok „örökbefogadásra váró kincset”. A kis olvasóknak mindig óriási élmény, ha érdekes, szép, új, olvasmányt találnak az iskolai könyvtárban és már várják, mikor jön az újabb meglepetés.  Iskolánkban a könyvek, az olvasás, a könyvtár megszerettetése tanulóinkkal mindenkinek fontos nevelési feladatot jelent és a „könyvtár jóságos tündérei” nagyon sokat tesznek ezért támogatásukkal.  A könyvtáros tanár a könyvtárat látogató, használó tanulóink nevében ezúton is szeretné kifejezni háláját az adományozóknak.

 A teljesség igénye nélkül az iskolai könyvtárat támogatók névsora, akik szívügyüknek érzik az olvasást, az kultúraközvetítést és iskolánk gyermekeinek olvasóvá nevelését:

Ágh Tímea Németh Béláné  Hugyákné Tarlós Tímea
Gábriel Fülöpné Somogyváriné Pajzs Klára Németh Péter
Hajsó Zora Szabó Tiborné Zsigó Lilla
Halmi Máté Szollár Andrásné Pálné Zerinváry Judit
Találatok: 3273